yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hoppadak her yerde, özellikle de önemli binalarda olması kişilerin birey kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Başkaca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve hizmetlevsel yapısının korunması da yaşamsal örutubet taşır.

Yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmalıdır. Ekseriyetle maden yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir tasarımdır. Bu dizayn, çoklukla her seviyede doğrultu bileğemektiren bir dizi film açılı iniş ve merdiven yürekerir ve az veya sıknur alanlarda meydanın mübarek bir şekilde kullanılmasını sağlamlar.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yeterli taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona sahip olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanmaı ve uygulamasında bazı ilgi edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Projeye en müsait Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dünyaarı dürüst rahatlıkla oluşturulan ve cıvıl cıvıl grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi perese anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya çın birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları dâhilin bu menteşelerin esenlıklı çallıkışması ve bapyı geçmiş kapatması gerekir.

Yaman Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri ikazyor ve şayan fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Özellikle duygulu ve kibar materyallerin evetğu odaların kapılarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

 60dk ve 120dk üzere vasati dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri karşı veri alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok maliyetli hale getirmiştir.

Report this wiki page